
Info
PRAVIDLA PRO PROVOZ ZAHRÁDEK
Hosté mají možnost využít toalet ve vnitřních prostorách provozoven. Při konzumaci jídla a pití na zahrádce platí výjimka z povinnosti mít nasazený respirátor. Kromě obecných pravidel pro otevřené stravovací služby, platí pro provoz zahrádek následující pravidla:
Zákazník (toto neplatí pro děti do 6 let) může vstoupit na zahrádku pokud může při případné kontrole hygieniky nebo policisty prokázat, že splňuje alespoň jednu z následujících podmínek:
1.) Nemá žádné příznaky onemocnění a splňuje jednu z následujících podmínek:
I. absolvoval nejdéle před 7 dny PCR test s negativním výsledkem
II. absolvoval nejdéle před 72 hodinami antigenní test na veřejném odběrovém místě s negativním výsledkem
II. prošel alespoň první dávkou očkování proti onemocnění covid-19, přičemž od této dávky musí uběhnout nejméně 22 dní
IV. prodělal laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula doba izolace a od prvního pozitivního antigenního nebo PCR testu neuplynulo více než 180 dní.
2.) Prokáže potvrzením od zaměstnavatele, že absolvoval nejdéle před 72 hodinami samotest s negativním výsledkem.
3.) Doloží čestné prohlášení, resp. čestné prohlášení jeho zákonného zástupce, že ve škole absolvoval nejdéle před 72 hodinami samotest s negativním výsledkem.
4.) Doloží, že podstoupil preventivní antigenní samotest přímo na místě s negativním výsledkem.
OBECNÁ HYGIENICKÁ PRAVIDLA
Pokud si půjdete koupit jídlo s sebou, mějte po celou dobu chirurgickou roušku, respirátor, či jinou ochranu dýchacích cest s účinností alespoň 94%, vždy však musí být ochrana bez výdechového ventilu. Dodržujte min. 2 m rozestupy od ostatních zákazníků i zaměstnanců restaurace, používejte desinfekci a upřednostňujte platbu kartou.